Reacties van vrouwen die de zelfbeschikking/autonomiegroep hebben gevolgd

Hieronder kunt u enkele reacties op de cursus lezen die ik mocht ontvangen.

In een vertrouwde omgeving werk je aan jezelf, aan de dingen die je graag wilt veranderen.
Ik voelde veel aansluiting met de andere vrouwen. Er zijn veel herkenbare verhalen en het is heel erg leerzaam. Een echte aanrader om jezelf sterker te maken!

- Susanne -

Soms gebeuren er dingen in het leven, waar je geen vat op hebt.
Maar die wel je hele wereld op zijn kop zetten. Dit is mij ook overkomen.
Gelukkig kwam ik via mijn huisarts, in contact met Ansella.
Door de zelfbeschikkingstraining en privé lessen ben ik in korte tijd enorm vooruit gegaan.
Als ik nu op deze 10 weken terug kijk lijk ik weer een ander persoon. Of eigenlijk weer meer mezelf.
Ik sta sterker in me schoenen, heb me innerlijke criticus onder controle, kan nee zeggen. Maar voor mij het belangrijkste, ik kan weer lachen en genieten!
Voor iedereen die met zich zelf in de knoop zit. Of het even niet meer weet. Zou ik deze training aanraden. Mij heeft het enorm geholpen!

- Petra -

Ik ben een vrouw van 35 jaar en heb in het najaar van 2009 de cursus Zelfbeschikkingstraining gevolgd. De training heeft mij veel goed gedaan. Ik kan beter mijn gedachten over dingen omzetten. Ik heb mijn eigen zelfbeeld weer gevonden. En kan beter met mijn stemmingsklachten omgaan.
De cursus geeft je stap voor stap een duidelijk beeld. Doormiddel van oefeningen en hulpmiddelen die werden gegeven. Ik ben blij dat ik het heb gedaan en raad het zeker anderen aan.

- Karin -

In het voorjaar ben ik begonnen met de zelfbeschikkingscursus van praktijk Cum Vigor. De reden hiervoor was mijn steeds groter wordende minderwaardigheidscomplex waar ik uiteindelijk ook lichamelijke klachten van kreeg. Zo kwam ik via de huisarts terecht bij Ansella.
Ik zag er als een berg tegenop om openlijk over mijn problemen te praten met vreemde mensen. Dat viel uiteindelijk alles mee daar er een zeer ontspannen en gemoedelijke sfeer hing.
We werden met respect behandeld en Ansella gaf mij het gevoel dat ik dat ik niet zo veel verschilde van andere mensen.
Ik was nog nooit op een cursus geweest omdat ik dacht dat het waarschijnlijk een beetje zweverig zou zijn maar bij Cum Vigor is dit absoluut niet het geval. Veel gewone dagelijkse situaties werden besproken, er werd veel gelachen, af en toe waren er ook tranen maar aan het einde van de avond ging ik altijd met een goed gevoel naar huis. Zo goed dat je bang was om dit gevoel weer kwijt te raken.
Tijdens de cursus maakte Ansella gebruik van een boek dat we moesten aanschaffen en die gezamenlijk doorgenomen werd. Dit boek gaf ons een beetje houvast door de vele tips en oefeningen die er in stonden en nu de cursus is afgelopen en we het zelf weer moeten doen is het makkelijk om het er af en toe weer eens bij te pakken omdat je sommige dingen weer vergeet!
Ik zou iedereen willen aanraden om zo'n cursus te gaan volgen want het heeft mij zeker geholpen, wat ik van te voren niet had kunnen bedenken.
Succes!!

- Groetjes, Ineke -

Ik heb een training zelfbeschikking gevolgd bij Ansella Abbo. Ik wist niet echt wat me te wachten stond en ging er met een open blik naar toe, ik heb het als heel positief ervaren.
Ik kan zeggen dat ik anders naar mezelf en anderen kijk en dat ik me meer bewust ben van de dagelijkse dingen, bijvoorbeeld het genieten van kleine dingen die er dagelijks gebeuren en dat proberen vast te houden. Het maken van plannen voor weekends, dagjes uit, korte vakanties, kan het plezier vergroten als je daar mee bezig bent. Doelen bereiken die in het begin heel belangrijk schenen voor mij maar gaandeweg de cursus minder belangrijk bleken te zijn. Dat was voor mij een eye opener.
Ik heb de training als zeer positief ervaren en kwam elke week thuis met een voldaan gevoel. Nu probeer ik dat gevoel vast te houden en tot nu toe lukt mij dat.

met vriendelijke groet,
- Brenda -

Afgelopen periode heb ik de Zelfbeschikkingstraining gevolgd bij de Praktijk Cum Vigor in Alkmaar.
Hoofdzaak in deze training is, dat je gemotiveerd bent om die zaken aan te pakken die je graag anders zou zien, bv. onzekerheid, opkomen voor jezelf, een balans vinden. Iedere week werd er een nieuw onderwerp behandeld aan de hand van een bijbehorend boek.
Ik voelde mij veilig in een groep van 5 vrouwen en heb veel geleerd van Ansella Abbo, therapeute, die ons stimuleerde en op heldere wijze iedere situatie uiteenzette, waardoor wij belangrijke vaardigheden hebben kunnen aanleren. Mijn inzichten zijn in deze training sterk gewijzigd, waardoor ik nu beter voor mijzelf kan zorgen en dichter bij mijn gevoel kan komen.
Ook heb ik geleerd mijn negatieve gedachten aan te pakken en om te zetten in positieve gedachten, waardoor mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen aanzienlijk zijn verbeterd.
Door actief deel te nemen aan alle onderwerpen, heb ik de training tenslotte succesvol afgesloten en sta ik absoluut sterker in het leven.

- Antoinet -

TOP ↑