Autonomie zelfbeschikkingsgroep voor vrouwen

Door de opvoeding en maatschappelijke positie en normen wordt er vaak veel van vrouwen verwacht. De vele rollen (dochter, moeder, partner) die je als vrouw vervult kunnen veroorzaken dat je daar in verstrikt bent geraakt en klachten ontwikkelt. Met als mogelijk gevolg dat je zelfbeeld, zelfvertrouwen, eigenwaarde en energie is gedaald en je moeite hebt om je eigen kracht weer aan te boren.

Voor wie is de groepsbehandeling bestemd?

De groep is bedoeld voor vrouwen die grotendeels weten wat ze willen maar moeite hebben om op te komen voor hun belangen. En daarnaast hun eigenwaarde/zelfbeeld willen versterken, assertiviteit, en zelfbeschikking willen vergroten.
De groep is geschikt voor vrouwen met allerlei klachten van emotionele aard zoals: stress, lichte angstklachten, identiteitsproblemen, overspannenheid, stemmingsklachten, arbeidsproblemen, lusteloosheid, relationele problemen, sub assertiviteit en lichamelijke klachten (voortkomend uit psychische problemen). CUM VIGOR helpt keuzes te maken en nog meer van het leven willen leren te genieten.
De training wordt afgeraden bij verslavingsproblematiek en ernstige eetstoornissen.

Doel van de zelfbeschikkingsgroep

Doel van de training is meer zelfbeschikking te krijgen, door het aanboren en leren van vaardigheden en het hervinden van je eigen kracht. Tevens meer balans creëren in je energie en je zelfbeeld te versterken.

Opzet en inhoud

Per bijeenkomst wordt er gewerkt aan een thema. Afhankelijk daarvan wordt de theorie afgewisseld met korte concentratieoefeningen, rollenspelen en korte opdrachten die in het teken staan van het thema.
Tevens zal er gebruik worden gemaakt van een leerboek met bijbehorende huiswerkopdrachten.

In de training wordt er veel aandacht gegeven aan de manier waarop je je zelfbeeld kan verbeteren.
Daarnaast komt aan de orde: het leren neutraliseren van beperkende gedachten, kritiek geven en ontvangen, complimenten leren ontvangen, het weer leren open staan voor de positieve elementen in het leven, achterhalen van je waarden in het leven en het leren stellen van persoonlijke doelen. Mogelijk daarbij ook het maken van andere keuzes, die voor jou belangrijk zijn. Hierbij rekening houdend met je mogelijkheden en naasten.
Er wordt veel belang gehecht aan een ontspannen en veilige sfeer. Het delen van eigen belevingen wordt vaak als steunend ervaren. Er is echter in mindere mate ruimte om in te gaan op persoonlijke problematiek.
Er wordt bewaakt dat de aandacht evenredig verdeeld wordt en de structuur van de training behouden blijft. Indien nodig kan de behandeling individueel worden voortgezet.

Waar en wanneer?

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten, elk van drie uur. Het aantal vrouwen dat deelneemt aan de training zal tussen de 6 à 8 bedragen.
De bijeenkomsten zullen eens per week plaatsvinden op een vaste ochtend, middag of avond, gedurende 10 weken. Hierbij wordt er rekening gehouden met vakanties.
De locatie bevind zich in Alkmaar zeven minuten lopen vanaf het Centraal Station NS.

Kosten

Zie voor info bij kosten.

Opvragen informatie en aanmelding voor de zelfbeschikkingstraining

In een oriënterend (intake) gesprek, zonder verdere verplichtingen, wordt samen besproken of deelname aan de Groepsbehandeling aansluit bij uw hulpvraag. Kosten € 67,-

Aanmelding voor een oriënterend gesprek kan zowel telefonisch als door het contactformulier in te vullen.

Vraag vrijblijvend informatie aan bij:
Ansella Abbo
Tuinstraat 24 (7 min. lopen vanaf het Centraal Station NS)
1815 TM ALKMAAR
T. 06 - 57 67 07 94
E. info@cumvigor.nl

TOP ↑